f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Γωγώ Μπρέμπου: «Οι ψυχαγωγικές εκπομπές είναι σχολιαστικές και κατά έναν τρόπο κατευθυνόμενες» (vid)

Τη Γωγώ Μπρέμπου φιλοξένησε η Κατερίνα Καινούργιου στην εκπομπή της το πρωινό της Πέμπτης. Η γνωστή ηθοποιός, που φέτος πρωταγωνιστεί στον «Παράδεισο των Κυριών» του Alpha, αναφέρθηκε στο επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα 85 και τις σχετικές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών.

«Αυτό βγήκε προς τα έξω ως ένα καλλιτεχνικό θέμα. Δεν είναι καλλιτεχνικό θέμα, αφορά γύρω στις 280 ειδικότητες. Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί και δεν είναι θέμα γενικών διεκδικήσεων. Τι σημαίνει στην Ελλάδα «τίτλος σπουδών», πώς αυτός μεταφράζεται στην αγορά εργασίας και τι δικαιώματα παρέχει;», ανέφερε αρχικά η Γωγώ Μπρέμπου.

«Όντως αυτό το Προεδρικό Διάταγμα πραγματοποιήθηκε για να προλάβουν κάποιους διορισμούς ΑΣΕΠ. Αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει με το τι θεωρούμε στην Ελλάδα και πώς ονομάζουμε ως Κράτος τους απόφοιτους δραματικών σχολών και τουριστικών επαγγελμάτων», διευκρινίζει η ηθοποιός.

«Όλο αυτό το νομικό κενό έχει προκύψει εδώ και πολλά χρόνια. Περάσαμε από τα ΤΕΙ στα ΑΕΙ και έμειναν πάρα πολλές σχολές στον «αέρα». Το ΠΔ ήταν το λιγότερο ανέμπνευστο, καθόλου λειτουργικό για τη ροή της κοινωνίας και θέλει μία διόρθωση», σχολιάζει η Γωγώ Μπρέμπου επί του θέματος.

«Για τις καταλήψεις και όλα αυτά που έγιναν δεν υπήρχε καμία πολιτική εισχώρηση ή επιρροή. Ήταν κάτι που έγινε απολύτως αυθόρμητα, δικαιολογημένα και ειρηνικά. Για πολλά χρόνια έλεγαν ότι τα παιδιά που είναι 19-20-25 χρονών είναι μια γενιά που ξαπλώνει στον καναπέ και είναι στο κινητό. Ε λοιπόν δεν είναι, διεκδικούν κάτι», τονίζει η ηθοποιός.

«Τώρα το πως βγήκε προς τα έξω δημοσιογραφικά θέλει πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα. Κάποτε υπήρχε αυτό που λέγαμε «ρεπορτάζ», εφημερίδας και τηλεοπτικό που φωτογράφισε ένα θέμα απ’ όλες τις γωνίες. Τολμώ να το πω ότι οι ψυχαγωγικές εκπομπές δεν είναι ρεπορτάζ, είναι σχολιαστικές και κατά έναν τρόπο κατευθυνόμενες», επισημαίνει.

«Γράφτηκε κάπου ότι οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκαν εκ του ασφαλούς. Δεν ισχύει. Είναι κάποιες κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι από τη συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης που έχουν για κάποια πράγματα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα θέμα πολιτικής ανάλυσης, είναι αυθόρμητο», διευκρινίζει κλείνοντας η Γωγώ Μπρέμπου.