f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Εξεταστική: Το απόρρητο επικαλείται στις ερωτήσεις των βουλευτών ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Το απόρρητο φέρεται να επικαλείται μέχρι στιγμής στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές ο τέως διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων αναφορικά με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των βουλευτών – μελών της Επιτροπής που προέρχονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάτι άλλωστε που συνέβη και χθες, πρώτη ημέρα κατάθεσης του πρώην διοικητή της ΕΥΠ. Παράλληλα ο κ. Κοντολέων χαρακτηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες νόμιμες όλες τις επισυνδέσεις που έγιναν επί των ημερών του, δηλαδή την περίοδο από το καλοκαίρι του 2019 έως και τις αρχές Αυγούστου φέτος.

Εάν ολοκληρωθεί νωρίς η κατάθεση του μάρτυρα, θα προσέλθει αμέσως μετά για εξέταση ο νυν διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Θυμίζουμε ότι χθες ο πρώην διοικητής (την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) Γιάννης Ρουμπάτης παραδέχθηκε ότι παρακολουθούνταν ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. Είχε τεθεί υπό παρακολούθηση επειδή διαπραγματευόταν την πώληση τεράστιας έκτασης εθνικού εδάφους σε αλλοδαπές εταιρείες που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ. Μάλιστα παρουσίασε στα μέλη της Εξεταστικής χάρτη της υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χιλιόμετρα ακτογραμμή στην περιοχή της Ζακύνθου) ενώ ανέφερε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών.

«Ο τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εμφανιζόταν σαν εκπρόσωπος των εταιρειών» είπε ο κ. Ρουμπάτης, για να προσθέσει ότι είχε ενημερωθεί ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για επισύνδεση στο τηλέφωνο «κάποιου τεχνοκράτη», χωρίς όμως να αναφερθεί και το όνομα. Ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έρευνα και εάν τυχόν προκύψουν επιλήψιμα στοιχεία να προσκομιστούν στη Δικαιοσύνη.