f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ψευτογιατρού – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του

Θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον 66χρονο ψευτογιατρό από τα Καλύβια, Διονύση Τριανταφύλλου, ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς με σοβαρές ασθένειες, με αποτέλεσμα πέντε από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους, όσο και για τον 70χρονο συνεργό του, τον γενικό γιατρό από τη Γερμανία.

Έρευνα για την υπόθεση του 66χρονου, που παρίστανε τον νευρολόγο και φυσίατρο, έχει διατάξει και ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι λογαριασμοί του ψευτογιατρού γίνονται «φύλλο και φτερό» από τις Αρχές.

Σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές προχωρήσουν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, τότε θα πρέπει να μεταβιβάσουν το ένταλμα και στις γερμανικές αρχές διότι ο 70χρονος συνεργός του ψευτογιατρού διαμένει στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο 66χρονος ψευτογιατρός ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για κατασκευασμένες υποθέσεις κατηγορείται για:

-απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,
-ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
-απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
-βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,
-νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από καταγγέλλοντες για τη δράση του
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση του.

«Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πάρα πολύ άρρωστος, αγκιστρώνεται από αυτή την ελπίδα. Αγκιστρώθηκε λοιπόν από εκείνον. Όταν δεν είδε αργότερα βελτίωση και πήρε τηλέφωνο να εκφράσει τα παράπονά του και να ζητήσει πίσω τα χρήματά του, ο γιατρός ήταν αδιάφορος. Όταν φιλοξενήθηκε ο ίδιος το βράδυ που είχε φιλοξενηθεί του παρουσιάστηκε κάποιο παιδί 12 χρόνων όπου του έλεγε ένα παραμύθι, όταν ήταν σε καροτσάκι αναπηρικό και αυτός ο άνθρωπος, ο Διονύσης τον έκανε να περπατήσει. Έβαζε δηλαδή κι άλλους σε αυτή την όλη υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κατερίνα μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Ο πατέρας μου διαγνώσθηκε το 2008 με Als. Του είπε να σταματήσει την μέχρι τότε αγωγή που έπαιρνε και να αξακολουθήσει πιστά τις οδηγίες τις δικές του, ξεκίνησε να παίρνει διάφορα σκευάσματα. Έκανε πρώτα μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα και μετά του έστελνε με κούριερ κάποια σκευάσματα, πεπτίδια ήταν φιαλίδια, τα οποία τα έπαιρνε ενέσιμα, από τα κοιλιά. Σταδιακά μετά το εξάμηνο περίπου από την αγωγή που έπαιρνε, άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση» ανέφερε η κυρία Ειρήνη.

Ανάμεσά στους καταγγέλλοντες είναι και επώνυμοι όπως γνωστός πρωταθλητής ο οποίος υποστήριξε ότι έδωσε 35.000 ευρώ στον ψευτογιατρό και μόλις αντιλήφθηκε την απάτη άρχισε να δέχεται απειλές.

«Έφτασε να πουλάει κάθε φιαλίδιο 30.000 ευρώ»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε για την υπόθεση η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου χθες στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο ψευτογιατρός και ο συνεργός του εκμεταλλευόμενοι την λαχτάρα ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες για ίαση ή για βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, τους εξαπατούσαν και τους έπειθαν να εγκαταλείψουν την αγωγή τους και να ακολουθήσουν μια «πρωτοποριακή» αγωγή.

Όπως είπε χρέωνε τις θεραπείες του ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς και το πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν. «Έφτασε το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως μόνο 15 περιπτώσεις, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης θα προκύψουν και άλλα θύματα.

Φρούριο το σπίτι του ψευτογιατρού
Ο 66χρονος είχε μετατρέψει το σπίτι του στο Κορωπί το οποίο ήταν και το ιατρείο του σε πραγματικό φρούριο. Ο ίδιος είχε τοποθετήσει τέσσερις κάμερες ασφαλείας, μια πανοραμική 360 μοιρών, διαθέτει μαντρότοιχο τουλάχιστον μέτρων και και σιδερένιες πόρτες ασφαλείας.