f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Από τον Αύγουστο πρόγραμμα συσκότισης μνημείων και μείωσης στο δημόσιο φωτισμό

Σχέδια SOS για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μελετά η ελληνική κυβέρνηση, στη «σκιά» του ρωσικού «ενεργειακού πολέμου» που σχετίζεται με την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Αυγουστο και θα ξεκινήσει από τους δημόσιους χώρους, όπου μεταξύ άλλων, θα σβήνει η μία στις 10 λάμπες του οδοφωτισμού καθώς και τα φωτα καλλωπισμού στα αρχαιολογικά και άλλα μνημεία μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Μία τέτοια κίνηση εκτιμάται ότι θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση κατά 30%.

Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα αποζημίωσης της βιομηχανίας ενώ «παγώνει» για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια και το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ.

Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα επανεξεταστεί η κατάσταση και δεν αποκλείεται να αποφασιστούν περαιτέρω μέτρα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εφημερίδα, επισημαίνει ότι το ύστατο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης είναι τα διακοπτόμενα φορτία σε οικιακούς καταναλωτές και άρα σε προστατευόμενους καταναλωτές.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, όταν μαίνεται ένας πόλεμος δίπλας μας», τονίζει, εξηγώντας ότι με τη στενότητα ενέργειας που υπάρχει στη διεθνή αγορά, ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στον εφοδιασμό και στις τιμές.

«Βεβαίως, το ύστατο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης είναι τα διακοπτόμενα φορτία σε οικιακούς καταναλωτές και άρα σε προστατευόμενους καταναλωτές. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς όταν μαίνεται ένας πόλεμος δίπλα μας» είπε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην εφημερίδα.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση μελετάει έναν μηχανισμό στήριξης της βιομηχανίας, εάν τελικά δεν υιοθετηθεί μία πανευρωπαϊκή λύση»

Προσθέτει ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μηχανισμού προϋποθέτει έγκριση από την Κομισιόν, ενώ η χρηματοδότησή του μπορεί να καλυφθεί και με πόρους από τις δημοπρασίες ρύπων.