f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

FEA 2023: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα βραβεία καινοτομίας τροφίμων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή των προτάσεων των υποψηφίων για τα FEA 2023 και μαζί η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή απονομής των διεθνών βραβείων καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών που διοργανώνει το Cibum, και θα διεξαχθεί σε ειδική τελετή το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στo πλαίσιο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop & Oenos της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

H πρωτοπορία αυτού του διαγωνισμού είναι πως η επιχείρηση που είναι υποψήφια για FEA έχει ήδη περάσει ένα στάδιο προαξιολόγησης από τους συντάκτες του cibum -που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή- που οδηγεί στην υποβολή αρχικής υποψηφιότητας. Οι συντάκτες του cibum στην καθημερινότητά τους συναντούν αξιέπαινες δουλειές και τις συγκεντρώνουν για προαξιολόγηση. Οι υποψήφιοι που αποδέχονται την υποψηφιότητα τους, εγγράφονται και θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους food experts, στελέχη της αγοράς, που διαθέτουν εμπειρία και όραμα για τον κλάδο των τροφίμων και πιστεύουν στους 6 πυλώνες των FEA. Στόχος είναι η επιβράβευση της καινοτομίας και της αριστείας μέσω απλής, δομημένης και αντικειμενικής αξιολόγησης και η διάδοσή της στην αγορά και τους καταναλωτές. Τα FEA, όπως τονίζει ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και ιδρυτής του cibum, κ. Νίκος Γδοντέλης, δεν είναι διαγωνισμός είναι έπαινος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης ανέφερε σχετικά:

“Στα Food Experts’ Awards βραβεύονται οι καλύτεροι “πρεσβευτές” του κλάδου τροφίμων και ποτών. Η διοργάνωση τους από το Cibum, το ελληνικό site των food experts είναι ενταγμένη στο πλαίσιο εκδηλώσεων της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop, που πραγματοποιείται από τις 18-20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Με τα Food Experts’ Awards δίνεται η δυνατότητα διάκρισης πετυχημένων επιχειρήσεων και αφοσιωμένων επαγγελματιών, που έχουν καταφέρει να αναπτυχθούν τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις σημαντικότερες ξένες αγορές“.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταναλωτές που απάντησαν σε γκάλοπ του Cibum, είπαν ότι ενημερώνονται κατά βάση από το internet και πως σαφώς θα εμπιστευτούν περισσότερο ένα προϊόν που έχει βραβευτεί αρκεί να ενημερωθούν για το γεγονός είτε από τα ΜΜΕ είτε μέσω της ετικέτας πάνω στο προϊόν, επιβεβαιώνοντας μελέτες σύμφωνα με τις οποίες, οι βραβευμένες μικρές επιχειρήσεις μπορούν να δουν αύξηση εσόδων κατά 63% και αύξηση πωλήσεων 39% ενώ οι μεγάλες εταιρείες, μπορεί να αυξήσουν τα έσοδα έως και 48% και τις πωλήσεις τους μέχρι και 37%.